Uitvoeringen

Inspectieputten worden uitgevoerd in beton, kunststof (PE), PVC, polyesterbeton, glasvezelbeton.

Beton:
Inspectieputten van beton: dit kunnen vierkante of ronde beton putten zijn, eventueel voorzien van een stromingsprofiel. Dit stromingsprofiel zorgt voor een geleiding van het water in de put en zorgt ervoor dat er geen vuil in de put achter kan blijven. De betonnen inspectieputten worden voornamelijk toegepast in situaties waar een betonnen riolering gelegd is.


Kunststof (PE):
Inspectieputten van PE (kunststof): dit zijn over het algemeen ronde putten, eventueel voorzien van een stromingsprofiel. De inspectieputten met een stromingsprofiel hebben over het algemeen een bolle of ronde bodem. Deze inspectieputten worden bolle bodem inspectieputten genoemd.
De bolle bodem inspectieputten worden vaker toegepast als de betonnen uitvoeringen. Het grote voordeel van de kunststof bolle bodems: zeer snelle levertijden, licht van gewicht, eenvoudig te plaatsen, aansluitingen zijn nagenoeg op elke plaats in de inspectieput mogelijk en de rioolput is ook geschikt voor zwaar verkeer (klasse D 400 kN).
Het bijkomende voordeel van PE is dat het materiaal een hoge resistentie heeft, het materiaal van hoge kwaliteit is wat nagenoeg niet kapot kan gaan en een gladde constructie heeft waardoor vuil zich minder snel kan ophopen in de inspectieput.
Een PE bolle bodem inspectieput kan worden geleverd in de diameters Ø 600 mm., Ø 800 mm. en Ø 1000 mm. Vlakke bodems zijn leverbaar in de diameters: Ø 250 mm., Ø 315 mm., Ø 400 mm., Ø 500 mm., Ø 630 mm., Ø 800 mm., Ø 1000 mm., Ø 1200 mm., Ø 1400 mm., Ø 1500 mm., Ø 1800 mm., Ø 2000 mm., Ø 2500 mm., Ø 3000 mm. Het is tevens mogelijk om een stroomprofiel te creëren in de vlakke bodem inspectieputten.


Kunststof (PVC):
Inspectieputten van PVC (kunststof): dit zijn over het algemeen ronde putten, eventueel voorzien van een stromingsprofiel. De inspectieputten met een stromingsprofiel hebben over het algemeen een vlakke of deels gebolde bodem. Het voordeel van deze PVC putten: snelle levertijden, licht van gewicht, eenvoudig te plaatsen. Nadeel van PVC t.o.v. PE: PVC is een hard kunststof waardoor de put snel kan beschadigen, PVC is niet zo resistent als PE.

 

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren